Menu
Το καλάθι σας

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΔΙΑΒΗΤΗ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΔΙΑΒΗΤΗ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΔΙΑΒΗΤΗ
  • Συγγραφείς: ΧΑΡΑΤΣΗ-ΓΙΩΤΑΚΗ
  • ISBN: 9786188331006
  • Εκδότης: ΑΜΑΛΘΕΙΑ
  • Σελίδες: 408
  • Διαστάσεις: 24x23
  • Έτος Έκδοσης: 2017
34,00€
Χωρίς ΦΠΑ: 32,08€

Είναι γνωστός ο κυρίαρχος ρόλος της διατροφής στο διαβήτη αφού αποτελεί τη βάση της θεραπείας και της καλής ρύθμισης.

Η Ελένη Χαρατσή Γιωτάκη παθολόγος –διαβητολόγος και η Ζωή Γιωτάκη Ενδοκρινολόγος με επιτελείο εκλεκτών συνεργατών, δημιούργησαν έναν Οδηγό υγιεινής διατροφής για άτομα με διαβήτη συνδυάζοντας την υγιεινή , μεσογειακή διατροφική παράδοση με την σύγχρονη επιστημονική γνώση σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες των διεθνών οργανισμών.

Στο βιβλίο περιέχονται:

  • 150 πεντανόστιμες κλασσικές υγιεινές συνταγές από όλη την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα
  • 100 ισορροπημένα ημερήσια διαιτολόγια διαφόρων θερμίδων.
  • 400 υποδειγματικά γεύματα για πρωινά, δεκατιανά, μεσημεριανά και δείπνου.
  • Ειδικά γιορτινά διαιτολόγια και συνταγές με αγαπημένα εδέσματα Χριστουγεννιάτικα, Πασχαλινά κ.α. που καθιστούν τα άτομα με διαβήτη ισότιμους συνδαιτημόνες σε κάθε γιορτινή πρόσκληση.
  • Ειδικά νηστίσιμα διαιτολόγια της σαρακοστής με 100 σχεδιασμένα γεύματα για όσους νηστεύουν χωρίς να απορρυθμίζουν τον διαβήτη.
  • Ειδικές ενότητες ζαχαροπλαστικής με κατάλληλα γλυκά, κέικ, παγωτά, γρανίτες, επιδόρπια και cocktail για όλες τις περιστάσεις.
  • Πίνακες που με την πρώτη ματιά, δίνουν τα θρεπτικά ισοδύναμα, τις πρωτεΐνες, τα λίπη, τις φυτικές ίνες και τα σάκχαρα της κάθε μερίδας, του κάθε γεύματος και του κάθε ημερήσιου διαιτολογίου.
  • Έτοιμες υπολογισμένες μονάδες γευματικής ινσουλίνης για όλες τις μερίδες και τα γεύματα σε 3 διαφορετικές επιλογές για τους χρήστες ινσουλίνης αλλά κυρίως για όσους χρησιμοποιούν αντλίες ινσουλίνης.
  • Έγχρωμες λαχταριστές φωτογραφίες διευκολύνουν την εκτέλεση των συνταγών με αναλυτικές οδηγίες παρασκευής ακόμη και για αυτούς που δεν γνωρίζουν από μαγειρική.

Στο εισαγωγικό μέρος του βιβλίου δίνεται έμφαση στην διατροφική εκπαίδευση των ατόμων με διαβήτη σε έννοιες όπως «θρεπτικά ισοδύναμα», «ινσουλινοαντίσταση» και «αντιστοίχιση θρεπτικών συστατικών με γευματική ινσουλίνη» με εφαρμογές στις μερίδες και στα γεύματα του βιβλίου. Επίσης διατροφική εκπαίδευση παρέχεται και για άτομα με υπέρταση, παχυσαρκία, καρδιοπάθειες και υπερλιπιδαιμία που θέλουν να μυηθούν στην υγιεινή διατροφή για τους ίδιους και τα παιδιά τους.

Οι επαγγελματίες υγείας (γιατροί νοσηλευτές, διαιτολόγοι) που παρέχουν οδηγίες διατροφής, θα βρουν εδώ ένα πολύτιμο σύμβουλο.

 

Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
Κακή Καλή
Ετικέτες: Υγεία για όλους